Waldorfsko društvo Split, poziva Vas na seminar Alena Guce 

 In Novosti

Dragi ljudi, dragi prijatelji,

Waldorfsko društvo Split, poziva Vas na seminar Alena Guce 

(učitelj u waldorfskoj školi i euritmiste)

koji će održati 22.02. i 23.02.(petak i subota)

u Petak 22.02. od 18 h – 20 h u waldorfskom dječjem vrtiću Iskrica – Put trstenika 1

 i

u Subotu 23.02.od 9:30 – 19:30 u waldorfskom dječjem vrtiću Iskrica – Put trstenika 1

TEMA : POZNAVANJE ČOVJEKA SA STAJALIŠTA WALDORFSKE PEDAGOGIJE

Kotizacija seminara je 170 kn

Tko ne može izdvojiti ovaj iznos neka se obrati organizatorici: Brankici Padovan 

MOB: 091/5448403

Molimo sve zainteresirane da se najave organizatorici, molimo prenesite svima koji bi mogli imati interes za ovu temu. Hvala.

TEKST ZA POZIV

 

Predavanje u petak navečer će biti posvećeno stogodišnjici nastanka waldorfske pedagogije koju je Rudolf Steiner zasnovao 1919. u Stuttgartu na upit Emila Molta vlasnika tvornice duhana Waldorff Astoria. Čim izađe iz tiska za koji se priprema biti će moguće i kupiti knjigu koja će se u tu svrhu tiskati na novom hrvatskom prijevodu. Tu je objavljeno 14 predavanja koje je Steiner održao 1919. g. učiteljima prve waldorfske škole i zapravo predstavlja osnovni seminar za učitelje dajući  razumijevanje i praktično metodičko postupanje iz uvida u cjelovito biće čovjeka, kao što je i naslov knjige.

U večernjem predavanju će biti skicirane osnovne postavke pedagogije u odnosu na tri dijela knjige, u odnosu na duševno, duhovno i fizičko ustrojstvo čovjeka, te njihovo značenje u biografiji, naročito u djetinjstvu i mladenaštvu. Zavirit ćemo i u didaktičke tajne plana i programa objedinjujući kvalitete koje inače teško idu zajedno : individualni pristup, umjetničko kreativni element i socijalne kvalitete.

 

Seminar u subotu će obrađivati sva tri dijela: duševni, duhovni i tjelesni aspekt sa praktičkim osvrtom, kreativnim radionicama i razgovorima. U sredini rada će biti euritmija na tu temu. Dobit ćemo dublji uvid u “blaga” koja je Rudolf Steiner ovom  pedagogijom dao čovječanstvu.

 

Naročitost rada na ovom pedagoškom zadatku se ne smije niti u kojem slučaju shvatiti usko i samo za pedagoge jer je riječ o novom svjetskom poretku i cjelovitom uvidu u biće čovjeka te će najviše profitirati oni koji imaju dublji uvid u antropozofsko poznavanje ljudskog bića, Posebice će biti zavireno u neke tajne koje danas ostaju tek da se istraže iz razumijevanja i promatranja.

Radujem se radu .

Srdačno vaš Alen

Start typing and press Enter to search